Megrendelt kutatások

Megrendelt kutatások

A GRANDER® tudatosan fektet be a vízélénkítés alapjainak és hatásának tudományos kutatásába. A vizsgálatok célja első sorban a jelenséggel kapcsolatos ismereteink bővítése, és különösképpen a verifikálhatóságra való törekvés. Kutatási modellünk szigorúan elkülöníti a tudományos és az ezoterikus megközelítéseket. Ennek érdekében különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden fajta elfogultságot kizárjunk a kutatási tevékenységükból.


Az eredmények tekintetében pártatlan, független és elhatárolódott, ‘vak’

A megrendelt kutatásokra gyakran úgy tekintenek, mint ami az objektivitással és a tudomány szabadságával nem összeegyeztethető. Annak érdekében, hogy lehetővé tegyük az objektív, elhatárolódást lehetővé tevő, független kiértékelést, a GRANDER® általában nem rendel kutatási projekteket. Ehelyett egy semleges harmadik felet bíz meg a kutatások kidolgozásával és menedzselésével, valamit a projekt minőségének ellenőrzésével. Ez a harmadik fél áll szerződésben a kutatást kivitelező intézménnyel. A GRANDER® a vizsgálat egyik fázisában sem vesz részt. Egyes kísérletekben a kutatók is csak a tanulmány elkészülte után tudják meg, hogy a kutatást a vízélénkítő készülékek előállítója, vagy éppen egy más érdekeltséggel rendelkező fél (pl. fogyasztóvédelmi hatóságok, ügyfelek) támogatták.

A tudományos kísérletekben a minták mindig jelöletlenek, így a kutatók nem tudják, melyik tartalmazza az élénkített és az élénkítetlen vizet ('vak' kísérlet). Amennyiben a kutatást a GRANDER® támogatta, ez csak a projekt befejeződése után derül ki a kutató intézmény számára. Az intézmény és a GRANDER® ezután együtt döntenek az eredmények publikálásáról. Ahol szükséges, egy mérnök is csatlakozik a csapathoz, hogy felügyelje a kutatás körülményeit.

A részletes dokumentáció és jól megfogalmazott kutatási beszámolók megbízható és reprodukálható eredményekhez vezetnek. A kutatások kizárólag nyitott, elfogulatlan kérdéseket tartalmaznak, a munkahipotézisek mindig világosan fel vannak tüntetve.

Az itt felsorolt elvek alapján kivitelezett és dokumentált, 'vízálló' kutatási projektek fontos építőkövekként szolgálnak a GRANDER® számára, és eredményüktől függetlenül is sikeresnek tekinthetők. Ennek a megközelítésnek köszönhetően a GRANDER® nagy tiszteletnek örvend az osztrák, valamint a nemzetközileg elismert kutatási intézmények körében is, és lehetőséget kapott arra, hogy fontos parterekkel kollaboráljon. Az itt leírt minőség fenntartásának céljából a projektek és a partnerek nyilvánosságra hozatalát késleltetjük, a projekt időtartamának függvényében.

A GRANDER®-nál végzett kutatási tevékenységekkel kapcsolatos kérdésekkel az alábbi címen fordulhat a kutatócsoportunkhoz: forschung@grander.com.

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Nincs két egyforma víz."

×
 
Szeretné, hogy a legjobb víz legyen otthonában?

Vízügyi szakértőink örömmel kínálnak ingyenes és nem kötelező tanácsadást. Forduljon hozzánk személyre szabott vízkoncepcióért – a legjobb minőségű vízért közvetlenül a csapból, fenntartható módon.