Szenzációs felfedezés: a víz negyedik dimenziója

A tudomány közelebb kerül a VÍZ rejtélyének megoldásához…

A Washington University vízkutatói arra a tudományos következtetésre jutottak, hogy a víz információt tud tárolni, és teljesen új hatásmechanizmusokat mutat…

A Washington University kutatócsoportja felfedte a víz titkát. Gerald Pollack (aki már 2010-ben meglátogatta Johann Grandert Jochbergben) csapata felfedezte a víz negyedik halmazállapotát:

A kutatók a szilárd, folyékony és gáznemű mellett azonosították a negyedik állapotot, melyben a folyékony víz molekulái hexagonális „kristályrácsba” rendeződnek.

Ez a meglepő tulajdonságokkal rendelkező állapot a feje tetejére állítja a vízről kialakult képünket, és sok vízzel kapcsolatos rejtélyt megoldhat.

A víz tudományos értelemben is egy misztikus anyag. A 200 éve folyó vízkutatás ellenére a tudomány még nem érti igazán az ellentmondásait.

A vízzel kapcsolatos hivatalos elméletek hézagosak a víz úgynevezett „anomáliái”miatt, melyeket a hagyományos elméletekkel nem lehetséges kielégítően megmagyarázni. Fagyáspont, forráspont, felületi feszültség – a víz ezen alapvető tulajdonságaiban is eltér attól, amit az elméletek diktálnak.

A víz a tudománytól eltekintve is egy lenyűgöző anyag – az élet eredete és elixírje, a testünk fő alkotórésze, legfontosabb táplálékunk.

Az amerikai kutatók egy olyan új vízelmélettel álltak elő, mely talán nem csak a víz anomáliáit tudja megmagyarázni, hanem egy végleges tudományos alapot biztosíthat az ivóvíz előállításához.

Az "EZ" víz

A kutatók megállapították, hogy a víz hidrofil felületek közelében – mint mindenütt a testünkben – önmagától rendeződni kezd. A felület közelében egy rendkívül tiszta vízréteg keletkezik, mely a víz egy teljesen új formájává alakul át, és drasztikusan különbözik a hagyományos víztől.

Ezt a megközelítőleg csak negyed milliméter vastag, rejtélyes vízzónát „Exclusion Zone"-nak (EZ, "kizárási zóna") nevezték el, mivel a víz ebben a zónában nem csak átrendeződik, hanem csodálatos módon megtisztítja önmagát: ez elektromos erők a legkisebb részecskéket is kitaszítják az EZ zónából.

Ez a jelenség már régóta ismert, és számos kísérlet zajlott annak érdekében, hogy a hagyományos elméletekkel megmagyarázzák. Pollack a csapatával majdnem két éves munkája során az összes magyarázatként szolgálható elméletet ki tudta zárni.

De ez még nem minden: Az EZ állapotú víz olyan újszerű tulajdonságokat mutatott, mint a megváltozott elektromos ellenállás, magasabb, majdnem gél szerű viszkozitás, megváltozott pH érték és egyértelműen negatív töltés.

A kutatók tehát a folyékony, szilárd és légnemű mellett a víz egy új halmazállapotát fedezték fel. Mint azt hamarosan kiderítették, ez nem csak a test belsejében, az izomrostok és sejtmembránok mentén alakul ki, hanem ez a víznek egy eddig felfedezetlen, közbenső formája a folyékony és a szilárd állapot között.

Az eredmények meglepték a kutatókat, és nagyon gyorsan világossá vált, hogy az EZ víz az élő organizmusok működésében különösen nagy szerepet játszik.

Ezután először azt a rejtélyt kellett megfejteni, hogy a víz honnan vesz fel energiát egy ilyen magasan rendezett struktúra fenntartásához. Néhány kísérletet követően megtalálták a választ: ez az energia a fényből, különösen a láthatatlan infravörös tartományból származik. Amikor a kísérletet fénybehatás nélkül végezték, nem tudott EZ-víz képződni. A napfény, különösen az infravörös fény hatására viszont létrejött az EZ-zóna, és háromszorosára nőt.

Ez is egy meglepő felfedezés: a víz a napfény energiáját egy rendezett, hexagonális kristályszerkezetben tárolja el – „energetizálása” tehát ténylegesen fizikailag, és nem ezoterikus módon történt.

Ahogy arra Pollack rámutatott, az EZ-víz és a normál víz közötti potenciálkülönbség olyan nagy, hogy akár elektromosság előállítására is felhasználható. Az EZ-víz e töltéskülönbség miatt egy apró akkumulátorként viselkedik. Ez az energia közvetlen a Napból és a vízből származik, és semmi másból.

Testünk számára nem csak az energia, hanem mindenekelőtt a víz struktúrája játszik jelentős szerepet.

Új kiindulópont a tudomány számára?

Pollack kutatásai több szempontból is fontosak. A víz sokkal több, mint a biológiai folyamatainkban mellékesen résztvevő anyag. A víz a folyamatok egy része.

Úgy tűnik, hogy az eddigi kutatások elvesztek a részletekben. Hasonlóan a fizikához – ahol csupán néhány éve állították fel a hipotézist, mely szerint maga a tér egy olyan rendezett energia-médium, amely befolyásolja a benne lévő dolgokat – Pollack felfedezte, hogy a víz a biokémia meghatározó alkotórésze.

Ez az analógia rendkívül érdekes: a válaszok olyan üresnek vélt „terekből” bukkannak elő, amiket már sok éve tanulmányozunk.

Pollack az egyik legfontosabb tagja annak az egyre hangosabbá váló kutatói kórusnak, amely a vizet messze többnek tartja, mint amit a tankönyvekből tudhatunk meg róla: a különféle vizek nagyban eltérhetnek egymástól tulajdonságaikban, és ez nem csak a bennük feloldott anyagoktól, hanem magától a víz struktúrájától függ.

Kutatásai megmutatták, hogy az élő organizmusokban található víz alapjaiban különbözik a csapból folyó víztől. Az élő víz rendezett, és strukturális kölcsönhatásban áll az organizmusban található anyagokkal és élőlényekkel.

A kutatási eredmények fő üzenete: A víz képes energiát tárolni.

Ezzel be is zárul a kör – Johann Grander már több mint 30 éve megállapította, hogy a víz képes az információt tárolni és továbbadni, és ezzel lefektette a GRANDER®-vízélénkítés alapjait.

További információ a témában:

>> Vízhidak

>> Vízhidak: új nézőpont a biológiában és a gyógyszerészetben

>> Film: Tudásunk csupán egy csepp <német> <angol>

  • Johann Grander Sen.

    (1930 - 2012)

    "Az egészséges élet az élénkített vízzel kezdődik."

×
 
Szeretné, hogy a legjobb víz legyen otthonában?

Vízügyi szakértőink örömmel kínálnak ingyenes és nem kötelező tanácsadást. Forduljon hozzánk személyre szabott vízkoncepcióért – a legjobb minőségű vízért közvetlenül a csapból, fenntartható módon.